Nationaal Tinnen Figuren Museum

Markt 1
7731DB Ommen
T 0529-454500
Bekijk onze website
Toon meer foto's
Ommen

Kunst, ambacht, geschiedenis, verzamelen, kinderspeelgoed en veldslagen; dat kunt u allemaal verwachten in ons museum.

De wereld van de tinnen figuren lijkt heel erg op de echte wereld maar dan slechts 30 mm hoog. Maar niet alles in ons museum is zo piepklein; deze wandschildering van Matthijs Röling, waarop hij al de aspecten van de wereld van het tinnenfiguur heeft verbeeld, vult het gehele trappenhuis van ons museum.

 

Museumgebouw

Aan de mooie Overijsselse Vecht in Ommen staat het statige Oude Stadhuis van Ommen. Ons museum is hierin gevestigd en beslaat maar liefst 3 etages.

Collectie

Het Nationaal Tinnen Figuren Museum heeft tinnen figuren, tinnen figuren en nog eens tinnen figuren. Meer dan 100.000 in alle vormen en maten. Behalve figuren van tin heeft ons museum bijzondere figurencollecties van papier, composiet-materiaal en meer.

Schooluitje

Tijdens het bezoek aan het museum kunnen kinderen zich uitstekend vermaken en o.a. tin beschilderen, een wandschildering puzzeltocht maken. Kinderen kunnen ook een speurtocht doen door het museum.

Tingieten

Maak kennis met tin en geniet van een demonstratie tingieten. Tin wordt vaak gebruikt voor het maken van sierfiguren, zoals soldaten. Het metaal tin is een van de vroegst ontdekte metalen. In het museum maak je kennis met de wereld van de tinnen figuren.

Vertellingen

Een bezoek aan het Tinnen Figuren Museum in Ommen aan de Vecht is een beleving voor jong en oud. Gezinnen en hele familie's, bijvoorbeeld tijdens familiedagen, bezoeken ons museum.